De geschiedenis van
Europ Assistance België
Een reis doorheen de tijd

Pionier van de bijstand, steunend op 50 jaar ervaring, Europ Assistance maakt van de Care Services een dagelijkse realiteit met haar klanten en partners.

Ontdek de timeline
Pierre Desnos
Pierre Desnos
1963 1964

Pierre Desnos

Naar aanleiding van de tegenslagen die zijn vrienden in het buitenland hebben meegemaakt, richt Pierre Desnos de maatschappij Europ Assistance op in Parijs met de financiële hulp van de groep Generali. Zo onstaat de eerste dienstverlening die mensen bijstaat die zich naar het buitenland begeven. Het beroep “bijstandsverlener” is geboren.

Generali Ravenstein

Europ Assistance België wordt opgericht op 18 april 1964 en neemt haar intrek in de gebouwen van Generali in de Ravensteinstraat te Brussel. De bijstandsverlening wordt beheerd door Europ Assistance in Parijs.

Pierre Desnos
1965 1971

Ontwikkeling van het verkoopnet via de agenten: verzekeringsmakelaars, reiskantoren en de Bank Lambert (opgeslorpt door de BBL in 1975 en door ING in 2003).

Meerdere samenwerkingsakkoorden met verzekeringsmaatschappijen waaronder “AG”, “Royale Belge”, “De Schelde”, “Eagle Star”, “Zurich”, “Winterthur”, …

1972

Oprichting van het bijstandsplateau in Brussel in het gebouw van de Ravensteinstraat

Generali
Generale de Banque
1973

Generale Bank

Verkoop van contracten via de loketten van de Generale Bank

Pub

Eerste publicitaire campagne (in Frankrijk), vele andere campagnes zullen volgen.

1977

200.000!

De kaap van 200.000 verkochte contracten per jaar is overschreden.

1978

Gipsvlucht

In 1978 chartert Europ Assistance België voor de eerste keer een “gipsvlucht”, bestemd om de gekwetste skiërs te repatriëren vanuit de Franse Alpen.

toison d'or

Gulden Vlies

Europ Assistance ontwikkelt zich verder en verhuist naar een eigen kantoor in de Gulden Vlieslaan. Dat jaar worden de jaarcontracten voor particulieren en de bedrijfscontracten gelanceerd.

fiat
1980 1985

Auto

De eerste bijstandscontracten worden getekend met autoconstructeurs, waaronder Fiat, Volkswagen en Citroën.

Senior Service

Lancering van het product “Senior Service”, een reisbijstandscontract met inclusie van specifieke prestaties thuis.

1989

Europ Assistance België viert haar 25 jaar en lanceert EAS (Europ Assistance Services), een departement dat zich toespitst op de dienstverleningen in onderaanneming voor andere bedrijven. Dat jaar wordt de dienst “Telehelp” gelanceerd, een telebewakingssysteem voor senioren.

fiat
1991 1992

Jaarlijks+

Lancering van het contract Jaarlijks Plus. Een wijdere dekking met vervangwagen.

Partnerschappen ontstaan met leasingbedrijven en kredietkaartmaatschappijen. Europ Assistance beheert de bijstand voor meerdere bedrijven.

De eerste slogan van het bedrijf is geboren : “Leef, wij doen de rest”

blue life
1996 1997

Blue Life

“Zo’n zorgeloos gevoel, daar wil iedereen voor tekenen”. Dankzij een bescherming die aangepast is aan hun noden en gewoontes, biedt Europ Assistance een betere service. Blue Life: het bijstandscontract voor de senioren wordt gelanceerd.

Holding

De Groep Europ Assistance wordt een holdingmaatschappij gevestigd in Frankrijk die meerdere filialen in de wereld bestuurt. Europ Assistance België maakt voortaan deel uit van de Regio Frankrijk-Benelux.

Delta
2000 2002

Delta

Europ Assistance België verhuist naar het gebouw gelegen op het nummer 172 in de Triomflaan te Oudergem.

De Groep Generali wordt 100% aandeelhouder van Europ Assistance

toison d'or
2004 2005

Medaille

Om haar 40ste verjaardag te vieren, wordt een speciale medaille uitgebracht met de figuur van Kuifje, bestemd voor de personeelsleden.

NoGo

Lancering van de eerste jaarlijkse reisannuleringsverzekering NoGo die de reisboekingen dekt van een volledig jaar.

2007

Zomercampagne

De publiciteitscampagne van de zomer 2007 speelt in op de omvang die kleine problemen op vakantie plots kunnen krijgen.

2009 2010

House Assist

Lancering van het product House Assist voor de bijstand aan de woning.

You live, we care

De Groep Europ Assistance krijgt een nieuwe signatuur “You live, we care”

2011 2014

Comfortlife

Europ Assistance treedt in de gezondheidssector en lanceert het product Comfortlife, een bijstandsformule thuis voor mensen die na ziekte of ongeval afhankelijk worden.

Drive

Europ Assistance brengt haar Drive-contract op de markt, de eerste bijstandsformule die enkel toegespitst is op de technische bijstand aan het voertuig.

Europ Assistance viert haar 50 jaar: gedurende het hele jaar 2014 worden er wedstrijden en evenementen gehouden en wordt deze timeline uitgewerkt.

...

Met haar leiderspositie op de bijstandsmarkt ontwikkelt en verbetert Europ Assistance onophoudelijk haar activiteiten om haar klanten beter te dienen. Wij zijn er immers van overtuigd dat dit de ingrediënten zijn van ons lang bestaan.