Europ Assistance

   Op reis naar Rusland?

Op reis naar Rusland? Dan is een reisverzekering verplicht!

Wilt u op plezierreis of op zakenreis naar de Russische Federatie? Een beetje cultuur opsnuiven in Moskou of Sint-Petersburg? Weet dan dat u verplicht over een reisverzekering met medische dekking moet beschikken. De overheid van het land eist immers een reisverzekeringsattest van een erkende verzekeraar zoals Europ Assistance.

Welke reisverzekering voor Rusland afsluiten?

U kunt kiezen tussen een tijdelijke en een jaarlijkse reisverzekering. Als u meerdere keren op reis gaat, is een jaarlijkse reisverzekering vaak voordeliger. Het belangrijkste is dat uw medische kosten in het buitenland gedekt zijn en dat u de garantie hebt om gerepatrieerd te worden bij een ernstig medisch probleem. Bij Europ Assistance zijn die prestaties inbegrepen in alle reisverzekeringen. Zowel de jaarlijkse als de tijdelijke reisbijstandsformules kunnen dus onderschreven worden als u naar Rusland reist.

De jaarlijkse reisverzekering dekt de volledige Russische Federatie. Bij tijdelijke reisverzekeringen, kiest u of u naar het Europese gedeelte van Rusland gaat (St. Petersburg en Moskou vallen hieronder) of u het Aziatische deel van Rusland gaat bezoeken. De premie is anders naargelang uw bestemming.

russie assurance

Engelstalige verzekeringsattest is verplicht voor Rusland

Om een visum aan te vragen, moet u kunnen bewijzen dat u een reisverzekering heeft. Zonder dit bewijs wordt uw aanvraag niet aanvaardt. U doet er dus goed aan goed op tijd aan uw reisverzekering te denken. Europ Assistance bezorgt u GRATIS een Engelstalig attest dat specifiek geldig is voor Rusland.

De geldigheid van het visum voor Rusland

Belgen die naar Rusland reizen, moeten zowel voor toeristische verblijven als voor professionele verplaatsingen een paspoort en een visum (afgeleverd door het consulaat) voorleggen. Controleer de geldigheid van uw documenten, want de minste overschrijding van uw verblijfsduur t.o.v. de geldigheidsduur van uw documenten, kan problemen opleveren, zoals bijvoorbeeld het verbod om in te schepen of een fikse boete. Ook meereizende kinderen hebben een eigen paspoort en visum nodig.

Op reis naar Rusland met uw gezin en kinderen?

Het spreekt voor zich dat kinderen ook moeten verzekerd zijn voor hun medische kosten. Vergeet dus zeker niet een reisbijstand af te sluiten voor het hele gezin.

moscow voyage

Wat als u dringende medische hulp nodig hebt in Rusland?

Het nummer van de hulpdiensten (ziekenwagen) in Rusland is 103. U kunt dit nummer bellen vanaf een vaste lijn of een mobiele telefoon. Een ander nummer om de hulpdiensten te bereiken, is 112, en dat nummer kan u zelfs bellen zonder SIM-kaart of zonder belkrediet. U vraagt best meteen een Engelstalige persoon aan de lijn om uw hulpaanvraag te vergemakkelijken.

Hebt u een dokter of minder dringende medische hulp nodig in Rusland?

Indien u geen dringende medische hulp of bijstand nodig hebt, raden wij u aan om eerst naar Europ Assistance te bellen. Wij kunnen u inlichten omtrent de geneesheren die u in het Engels kunnen helpen of ziekenhuizen die het best aangepast zijn aan uw noden. In grote steden zoals Moskou of St Petersburg zijn er heel wat goede ziekenhuizen met Engelstalige dokters en verpleegkundigen. Dit is echter niet altijd het geval in meer afgelegen gebieden.

médicaux russie

Welke vaccinaties hebt u nodig voor Rusland?

Wettelijk gezien is geen enkele vaccinatie vereist voor uw reis naar Rusland. Naargelang het type reis, de plaatsen die u wil bezoeken en de reisduur, wordt er wel aangeraden om een vaccinatie tegen hepatitis A, difterie, tetanus en/of polio te overwegen.

Raadpleeg 6 tot minstens 2 weken voor vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) en van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.int) voor meer gedetailleerde informatie en om het nodige te kunnen doen.

Hebt u nog vragen over uw reisverzekering naar Rusland? U kunt Europ Assistance bereiken via telefoon op +32 (0) 2 533 75 75 of via LiveChat!