Europ Assistance

   Op reis naar Cuba? Reisverzekering is verplicht.

Op reis naar Cuba? Dan moet u verplicht een reisverzekering afsluiten.

Gaat u op plezierreis naar Cuba? Of u nu vertoeft in de hoofdstad La Havana of op ontdekking gaat in Trinidad en Santiago de Cuba, weet dan dat u verplicht over een reisverzekering met medische dekking moet beschikken. U hebt immers een reisverzekeringsattest nodig van een erkende verzekeraar zoals Europ Assistance.

Verzekeraars erkend door Cubaanse overheid

Er zijn maar 5 verzekeraars erkend op Cuba. Europ Assistance is één van de vijf erkende reisverzekeraars waar u een verzekering bij kan afsluiten voor Cuba.

Welke reisverzekering sluit ik af voor een reis naar Cuba?

U kunt kiezen tussen een tijdelijke en een jaarlijkse reisverzekering. Als u meerdere keren op reis gaat, is een jaarlijkse reisverzekering vaak voordeliger. Het belangrijkste is dat uw medische kosten in het buitenland gedekt zijn en dat u de garantie hebt om gerepatrieerd te worden bij een ernstig medisch probleem. Bij Europ Assistance zijn die prestaties inbegrepen in alle reisverzekeringen. Zowel de jaarlijkse als de tijdelijke reisbijstandsformules kunnen dus onderschreven worden als u naar Cuba reist.

Bij Europ Assistance is dit inbegrepen in alle reisverzekeringen, dus zowel de jaarlijkse als de tijdelijke reisbijstand zijn mogelijk als u naar Cuba op reis gaat.

cuba reisverzekering

Op reis naar Cuba met uw gezin en kinderen?

Ook kinderen moeten verzekerd zijn voor medische kosten als zij naar Cuba reizen, vergeet dus zeker geen reisbijstand af te sluiten waarmee uw hele gezin beschermd is.

Engelstalige verzekeringsverklaring is verplicht voor Cuba

U moet de bewijsstukken van de onderschreven reisverzekering kunnen voorleggen wanneer uw visum aanvraagt, anders wordt uw aanvraag niet aanvaardt. U doet er dus goed aan uw reisverzekering goed op tijd te boeken. Europ Assistance bezorgt u GRATIS een Engelstalig attest dat specifiek geldig is voor Cuba waarin staat dat u gedekt bent voor medische kosten.

 

havana vinhales reis

Welke vaccinaties zijn nodig voor Cuba?

Wettelijk gezien is geen enkele vaccinatie vereist voor uw reis naar Cuba. Naargelang de soort reis, de plaatsen die u wil bezoeken en de reisduur, wordt er wel aangeraden om een vaccinatie tegen hepatitis A, difterie, tetanus en polio te overwegen.

Raadpleeg 6 tot minstens 2 weken voor vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde ((www.itg.be) en van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.int) ) voor meer gedetailleerde informatie.

Welke reisapotheek meenemen naar Cuba?

Op Cuba is er vaak een tekort aan medicijnen, vooral buiten La Havana zijn de apotheken slecht voorzien. Neem daarom een kleine reisapotheek mee met daarin onder andere pleisters, een middel tegen koorts, medicatie tegen diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen de reisziekte.

Opgelet: neemt u een grote hoeveelheid medicijnen mee?

Vergeet dit niet aan de douane te melden. U kan het best uw medicijnen in de originele verpakking meenemen en ook de aankoopbewijzen bijvoegen. Meer info op onze Meer info op onze blog.

Orkanen mogelijk in Cuba

In Cuba kunnen van juni tot en met oktober orkanen en tropische stormen voorkomen. Gemiddeld heeft het land een of twee keer per jaar te maken met een orkaan. Houd hiermee rekening wanneer u een reis boekt.

Waar moet u nog op letten op vakantie op Cuba?

De meeste reizen naar Cuba verlopen zonder problemen. Houd met reizen in Cuba rekening met het volgende:
⊕Let op voor paarden en paardenkoetsen op de weg;
⊕Geld afhalen met uw bankkaart is vaak niet mogelijk, neem voldoende contant geld mee;
⊕De internetverbinding in het land is vrij beperkt;
⊕De meeste wegen in Cuba zijn slecht verlicht;

Kijk uit voor oplichting: mensen die u met een zielig verhaal geld afhandig proberen te maken. Vaak zijn hier ook kinderen bij betrokken.

cuba havana

Rondreizen in Cuba zelf

Kijk uit met het huren van een eigen wagen op Cuba: als u als bestuurder bij een verkeersongeluk betrokken raakt, zult u wellicht het land niet mogen verlaten. Dit overkwam al verschillende Belgen. Kies eerder voor een taxi of een rondreis met een touroperator. Wilt u bijvoorbeeld de wijk Centro Habana na zonsondergang bezoeken? Neem dan liever een taxi.

Veiligheid op Cuba

Voor vragen met betrekking tot de veiligheid voor toeristen op Cuba, verwijzen we u graag door naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij hebben steeds de meest up to date info in verband met de veiligheid in het buitenland.

Tip: Let op als u geld wisselt en tel altijd uw briefjes na voordat u ze overhandigt. Het beste rekent u eerst samen met de wisselkantoormedewerker uit hoeveel CUC u moet krijgen.
Hebt u nog vragen over uw reisverzekering naar Cuba? U kunt Europ Assistance bereiken via telefoon op +32 (0) 2 533 75 75 of via LiveChat!